Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Albertki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 3 dag
jajko 1 sztuka
cukier 12 dag
mleko 1/4 szklanki
mąka pszenna 25 dag
mąka ziemniaczana 6 dag
mąka do posypania blachy
Soda oczyszczona Prymat 1/2 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Albertki

Utrzeć masło w misce, dodać jajko, rozrzedzić mlekiem. Mąkę ziemniaczaną i pszenną przesiać, zmieszać razem na stolnicy. Zrobić na środku dołek, wlać masło z jajem i mlekiem. Zagnieść ciasto, wyrobić starannie i dodać sody.Wałkować dość cienko, pokłóć całe ciasto, wykrawać foremkami prostokątnymi lub kwadratowymi. Blachę posmarować i układać ciastka jedne obok drugich. Piec na zloty kolor w temp 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak