Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w miodowej marynacie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 1,5 kg
olej 0,5 szklanki
musztarda 2 łyżeczki
keczup 2 łyżeczki
miód 2 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżeczka
czosnek 4 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
ziele angielskie 3 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 3 listki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w miodowej marynacie

Schab opłukujemy, osuszamy. Dwa ząbki czosnku obieramy, przekrawamy na pół. W schabie robimy ostrym nożem nacięcia w które wkładamy czosnek. Przygotowujemy marynatę: pozostały czosnek obieramy i drobniutko siekamy. Dodajemy obie mielone papryki, olej, musztardę, keczup, miód i sok z cytryny. Dokładnie mieszamy.Dodajemy sól, pieprz, ziele angielskie i liście laurowe. Ponownie mieszamy. Schab polewamy marynatą i w marynacie odstawiamy na 4 godziny do lodówki. W tym czasie kilkakrotnie mięso obracamy.Następnie mięso przekładamy do rękawa, polewamy marynatą. Pieczemy ok. 1,5 godziny w temp. 180 stopni C. 15 min przed końcem pieczenia folię rozcinamy, by mięso się zrumieniło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 06.11.2012 10:29
pyszności:)
fictor123 10.02.2012 08:49
mniam
fictor123 10.02.2012 08:49
mniam
fictor123 10.02.2012 08:49
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak