Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ze świeżych grzybów

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby świeże 1/2 kg
cebula 1 szt
włoszczyzna
masło 1 łyżka
ziemniaki 4 szt
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżka
zioła
ziele angielskie kilka ziarenek
sól
pieprz
cukier
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ze świeżych grzybów

Z włoszczyzny gotujemy bulion,dodajemy ziele angielskie pieprz listek laurowy.Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i przesmażamy na nim drobno pokrojoną cebulę oraz dokładnie oczyszczone umyte i pokrojone grzyby,doprawiamy solą pieprzem i cukrem do smaku i dusimy kilka minut następnie przekładamy do bulionu warzywnego.Ziemniaki obieramy drobno kroimy wkładamy do zupy i gotujemy do miękkości przed końcem doprawiamy solą pieprzem,majerankiem sokiem z cytryny do smaku.Po rozlaniu na talerze posypujemy świeżymi ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 31.08.2011 08:07
Pyszna zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak