Zupa ogórkowa z cielęciną

Zupa ogórkowa z cielęciną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łyżek pokrojona w kostkę pieczeń cielęca lub szynka

    10 łyżek
  • sok z kiszonych ogórków

    1 szklanka
  • koperek Prymat

    1 łyżka
  • sól

    - -
  • liść lubczyku

    1 łyżeczka
  • rosół wołowy

    4 szklanki
  • pieprz czarny mielony

    - -
  • ogórek kiszony

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzanki: ½ czerstwej bagietki, 3 łyżki masła, 6 łyżek startego sera (gouda, edamski, podlaski), 1 łyżeczka keczupu

Ogórki opłukać, zetrzeć na tarce do jarzyn, wrzucić do wrzącego bulionu i gotować 5 min. Następnie odcedzić, a do wywaru dodać tyle soku z ogórków, aby zupa była odpowiednio kwaśna. Zupę przyprawić solą, pieprzem czarnym mielonym Prymat i ziołami Prymat, dodać mięso i koperek Prymat.

Przygotować grzanki: Bułkę pokroić na kromki, posmarować je z obu stron masłem i posypać serem. Na każdym plasterku bułki zrobić kleks z keczupu. Kromki zrumienić w piekarniku.

Zupę podawać z grzankami

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

berys18

01.04.2013 12:14
apetyczna zupa

Justyna Jussstiii

10.09.2011 13:16
smaczne

marcia71

06.08.2011 19:26
pycha

jasiek

21.07.2011 19:40
świetna zupka:)

Natalia37

26.06.2011 20:32
spróbujemy zobaczymy

kriso

15.04.2011 12:02
ciekawy przepis

jasiek

15.03.2011 19:43
lubię kwaśne zupki

Magdalena80

13.03.2011 23:35
brzmi fajnie i pewnie równie dobrze smakuje

AgaS10

01.02.2011 14:05
Ja też uwielbiam zupke ogórkową:)

szajba2

21.12.2010 13:57
całkiem dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat