Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piegus

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
mak 1,5 szklanki
cukier kryształ 1,5 szklanki
woda 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 4 sztuki
margaryna w kostce 15 dag
orzechy włoskie do smaku
rodzynki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Piegus

Margarynę, cukier, żółtka utrzeć na pulchną masę, stopniowo dodawać mąkę z makiem i proszkiem do pieczenia, dolewając wodę. Na koniec dodać pianę i bakalie, piec 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 10.06.2012 13:26
wspaniałe!
ela16 25.10.2011 12:19
super
kate.500 30.09.2011 08:41
super
smakoszek 30.08.2011 19:07
pyszne ciacho:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak