Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona sola

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sola 50 dag
jajko 2 sztuki
sól do smaku
sok z cytryny 1-2 łyżki
mąka pszenna 5-10 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 5-10 dag
olej do smażenia
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona sola

Filety z soli podzielić na porcje. Każdą z nich skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Jajko roztrzepać. Porcje ryby obtaczać w mące, namaczać w jajku i obtaczać w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, smażyć na nim rybę z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 20.05.2013 09:26
lubię solę.
IKrakowianka 28.11.2012 21:17
smaczna rybka
junox 02.12.2011 21:18
dobra rybka
Szarrikka 18.11.2010 13:47
W sam raz na piątkowy obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak