Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z Kresów

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 szklanka
mięso mielone 300 gram
masło 50 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
Bulion grzybowy 2 kostki
cebula 1 siekana
żółty ser starty 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z Kresów

Kaszę ugotować w 2 szklankach wody z bulionem grzybowym. Ostudzić, włożyć mięso i cebulę. Doprawić solą i pieprzem. Przełożyć do wysmarowanego naczynia do zapiekania, posypać serem, na wierzchu położyć wiórki masła. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak