Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa z całym ajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 200 ml
szczaw 2 garście
ziemniak 200 gram
masło 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
śmietana 30% 4 łyżki
jajko ugotowane na twardo 2

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa z całym ajkiem

Szczaw pokroić w paski. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle. Zagotować bulion warzywny. Dodać ziemniaki, szczaw, gotować 15 min. Mąkę dodać do 100 ml zimnej wody, wlać do zupy i zagotować. Dodać śmietanę i jajka poprzecinane na ćwiartki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jola67
Jola67 05.12.2012 20:35
Zasadnicza różnica czy ajko będzie całe czy przekrojone. Musi być koniecznie całe!
Jola67
Jola67 05.12.2012 20:35
Zasadnicza różnica czy ajko będzie całe czy przekrojone. Musi być koniecznie całe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak