Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kakaowo-czekoladowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kakao 3 łyżeczki
mleko 500 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
DRUGA WARSTWA:
mleczko 200 ml
śnieżka 1
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
espresso 400 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowo-czekoladowy

I warstwa:
Przyrządzić kakao i w gorącym rozpuścić żelatynę. Schłodzić i rozlać do 4 kieliszków.
II warstwa:
W gorącej kawie rozpuścić żelatynę i ostudzić. Śnieżkę ubić wg przepisu. Pod koniec ubijania połączyć z kawą i wlać na zastygniętą I warstwę. PRZED podaniem schłodzić

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 30.11.2011 23:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak