Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały po polsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Barszcz biały 1 opakowanie
cebula biała 1 sztuka
kiełbasa podwawelska 1 sztuka
olej roślinny 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
mąka pszenna 1 łyżka
jajk 3 sztuki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały po polsku

1 l wody zagotować z zielem angielskim, liśćmi laurowymi, kostką rosołową, szczyptą pieprzu. Obrać i posiekać cebulę. Pokroić w kostkę kiełbasę. Podsmażyć na oleju, przełożyć do wywaru. Gotować 10 minut. Barszcz biały rozprowadzić w 0,5 l wody. Dodać mąkę, wlać do garnka. Gotować 15 minut na wolnym ogniu. Podawać z połówką jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agogo2 11.04.2012 23:35
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak