Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort biszkoptowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 10 szt
cukier 10 łyżek
mąka 10 łyżek
proszek do pieczenia szczypta
owoce
ananas
truskawki
wiśnie
Krem:
śmietana 1/2 litra
cukier waniliowy 1 opakowanie
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: tort biszkoptowy

Z białek ubijamy sztywną pianę,dodajemy cukier,następnie dodajemy żółtka i krótko ubijamy żeby piana nie straciła sztywności,następnie dodajemy po łyżce mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy.Tortownicę smarujemy masłem posypujemy bułką tartą,wlewamy ciasto do przygotowanej tortownicy i pieczemy biszkopt w 165 stopniach.Upieczony i ostudzony kroimy na pół.Dwie galaretki rozrabiamy według przepisu na opakowaniu.Jedną lekko zastygnniętą dodajemy do ubitej śmietany ciągle miksując.Układamy w tortownicy na przemian biszkopt,krem biszkopt krem.Na wierzch układamy owoce i zalewamy lekko tężejącą drugą galaretką.Schładzamy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 06.12.2011 17:06
fajny
Krystyna32 29.11.2011 00:09
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak