Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana papryka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 1,5 kg
papryka żółta 1,5 kg
woda 2,5 litra
ocet 10 % 3 szklanki
sól 2 łyżki
cukier 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat
Gorczyca biała cała Prymat 2 opakowania
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana papryka

Paprykę dokładnie umyć,wykroić gniazda nasienne i pokroić na kawałki.Do słoików wsypać po łyżeczce gorczycy,po 1 liściu laurowym,3 ziarka pieprzu i 1 ziele angielskie .Paprykę wsadzić do słoika, zalać gorącą zalewą,oraz dodać po łyżce oleju.Słoiki wstawić do garnka z wodą i gotować 5 minut.
ZALEWA:Do garnka wlać 2,5 litra wody,3 szklanki octu,wsypać szklankę cukru oraz 2 łyżki soli.Zalewę mocno podgrzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 23.04.2012 20:50
Widzę po przepisach lubisz marynować :) Też mamy całą szafkę słoiczków, szkoda tylko, że piwnicy nie mamy- byłoby ich jeszcze więcej :P SUPER PRZEPIS !! Jak szafka się zwolni, na pewno zrobię !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak