Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort bezowy z lodami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

beza 3 krążki
mleko 2 szkl
czekolada mleczna 1 tabliczka
mięta świeża do dekoracji
lody 2 w proszku

Przepis i sposób przygotowania na: Tort bezowy z lodami

Lody przygotować wg. przepisu na opakowaniu. Krążek bezy ułożyć na talerzu, posmarować przygotowaną masą na to pokruszyć pół tabliczki czekolady, przykryć drugim krążkiem znowu posmarować kremem lodowym ( mozna ułożyc owoce), na wierzch ułożyć kolejny kążek posmarować resztą kremu. Udekorować pozostałą czekoladą i listkami mięty. zamrozić min. 3 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 16.09.2013 07:43
ciekawy tort
Róża1 23.05.2013 10:51
super torcik:-)
aisoglam 09.12.2012 22:48
Ładnie się prezentuje ten torcik :)
maciek7 28.06.2012 21:14
pycha
Wiesława1 05.03.2012 20:15
super
RenataZ-et 21.09.2011 23:39
wygląda bardzo apetycznie! :)
Wacław 06.09.2011 20:46
rewelacja !
smakowita 01.09.2011 08:04
Piękna dekoracja -pychotka
1j1o1l1a1 27.08.2011 15:04
a to dopiero rarytas :)
patusia 27.08.2011 14:44
Pycha. Uwielbiam torciki bezowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak