Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z porów

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 400 g
jabłko 1
keczup pikantny 2 łyżki
orzechy włoskie 40 g
oliwa
papryka konserwowa
sól
cukier
pieprz
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z porów

Pory musimy dokładnie oczyścić obciąć górne odcinki zielonych liści oraz korzonki i dokładnie umyć przeciąć na pół i drobno pokroić razem z papryką , orzechy sparzyć obrać ze skórki i posiekać , jabłka zetrzeć na tartce i wymieszać z porami, keczupem , orzechami papryką i oliwą . Doprawiać do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak