Pasztet

Pasztet

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    1 kg
  • wątróbka

    30 dkg
  • włoszczyzna

  • liść laurowy

  • ziele angielskie

  • sól, pieprz

  • jajka

    5 szt
  • gałka muszkatołowa mielona

  • boczek

    50 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso i włoszczyzne ugotowaćz przyprawami w małej ilości wody.
Poddusić na oleju watróbkę i cebulę.
Ostudzone mięso,namoczoną i odciśnieta bułkę,watróbkę zemleć i dodac jajka.
Wyrobić masę ,przyprawić solą,pieprzem i gałką muszkatałową.
Masę przełożyć do posmarowanej olejem formy,wyrównac powierzchnię .
Piec 45 min. w temp. 190 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jogobella23

10.02.2012 09:49
pycha

noculos

08.07.2011 21:55
pychota

noculos

08.07.2011 21:55
pychota

noculos

08.07.2011 21:55
pychota

Magdalena80

16.06.2011 23:08
pyszności

jola1512

10.05.2011 08:54
musi być dobry

jola1512

29.04.2011 09:01
musi być super

Ntalia

01.12.2010 15:50
Ciekawe:)

eli_555

13.10.2010 21:27
pychotka

Agnieszka191

26.08.2010 20:42
robił ktoś smaczne?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat