Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chińska Zupa z Jajem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 1 szt
pomidor 3 szt
por 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
przyprawy do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chińska Zupa z Jajem

Por pokroić w plasterki, podsmażyć na patelni.

Do pora dorzuć pokrojone w kostkę pomidory (bez skórki), smazyć aż zaczną się lekko rozpadać. Zalać szklanką bulionu. Mieszać, doprawić (sól, pieprz, ew. inne do smaku) i dalej gotować.

W międzyczasie wbić jajo do miseczki, doprawić, rozmieszać dokładnie. Zupę zdjąć z ognia, dodać rozmącone jajo, mieszać inensywnie, aż jajko się zetnie tworząc charakterystyczne strzępki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka98 30.08.2011 22:38
Przepis dostałam od koleżanki, która jest rodowitą Chinką, także jest w 100% prawdziwy :)
kriso 27.08.2011 17:06
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak