Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta zasmażana z koprekiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta młoda 0,5 sztuki
Kucharek SMAK WIOSNY 1 łyżka
sól, pieprz 1 do smaku
margaryna 1 łyżka
mąka 1 łyżka
koperek 3 łyzki
ocet 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta zasmażana z koprekiem

Kapustę poszatkować, zalać wodą (tylko aby przykryła kapustę), dodać kucharka, łyżkę octu, gotować do miękkości. Przygotować zasmażkę: w rondelku rozpuścić margarynę, dodać mokę, dokładnie zamieszać i przysmażyć - gotową dodać do kapusty, dokładnie wymieszać, podgotować chwilkę. Przyprawic mocno pieprzem, dodać 1 łyżkę octu, ew soli, dodać koperek - kapustka gotowa :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 13.12.2016 23:00
pyszna kapustka
Klausia 24.05.2016 20:16
zjadłabym taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak