Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z karkówką i koperkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 250 g
marchew 1 sztuka
koperek 3 łyżki
ziemniaki 10 małych
Kucharek SMAK WIOSNY 1 łyżka
pieprz 1 szczypta
kminek 0,5 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 5 ziarenek
karkówka 500 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z karkówką i koperkiem

Kapustę kiszoną zalać wodą, przyprawić kucharkiem, pieprzem, dodać liść laurowy, ziele angielskie, kminek, zagotować. Mięso pokroić w kosteczkę, umyć dodać do gotującej kapusty, gotować ok 30 minut. W tym czasie ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, marchew zetrzeć na tarce na dużych oczkach, dodać do zupy, gotować do miękkości ziemniaków. Gotową zupę posypać posiekanym koperkiem (część wcześniej dodać do zupy) - Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak