Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z marchewki i kapusty pekińskiej

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 4 szt
kapusta pekińska 1/2 szt
pieprz czarny do smaku
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
sos czosnkowo-ziołowy 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z marchewki i kapusty pekińskiej

Kroki postępowania

1
Połówkę małej kapusty pekińskiej pokroić w piórka. Marchewki obrać ze skórki i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Wymieszać warzywa.
Krok 1 - Surówka z marchewki i kapusty pekińskiej foto
2
Przygotować sos: Do małej miseczki dodać po 2 łyżki majonezu i jogurtu naturalnego, wsypać całe opakowanie sosu sałatkowego czosnkowo-ziołowego i dokładnie połączyć składniki.
Krok 2 - Surówka z marchewki i kapusty pekińskiej foto
3
Sos majonezowo-jogurtowy przełożyć do miski z warzywami i dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Surówka z marchewki i kapusty pekińskiej foto
4
Surówkę doprawić jeszcze czarnym pieprzem i jeszcze raz wymieszać.
Krok 4 - Surówka z marchewki i kapusty pekińskiej foto
5
Surówkę przełożyć do szklanej miski, udekorować listkiem bazylii i wstawić do lodówki, aby wszystkie składniki się przegryzły. Surówka ta to doskonały dodatek do mięsnych dań.
Krok 5 - Surówka z marchewki i kapusty pekińskiej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pola2 27.08.2011 19:20
prosta i smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak