Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka z czarnych porzeczek

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 100 gram
cukier 1 szklanka
porzeczki czarne 1/2 kg
wódka 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka z czarnych porzeczek

Porzeczki umyć i oczyścić z szypułek, włożyć do słoja z pokrywką i wlać wódkę. Następnie wsypać cukier i postawić w temperaturze pokojowej na 2 miesiące. Co pewien czas należy mieszać zawartość naczynia. Gdy cukier rozpuści się, nalewkę przecedzić i dodać spirytusu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 27.08.2011 10:29
rewelacja na chłodne dni:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak