Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigosik z kabaczka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kabaczek 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 szt
cebula biała 2 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
baleron 20 dag
kiełbasa zwyczajna 40 dag
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz biały mielony Prymat
oliwa 3 łyżki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Bigosik z kabaczka

Kroki postępowania

1
Kabaczka obieramy ,usuwamy pestki i kroimy w kostkę .Gotujemy w wodzie ok 15 min.dodajemy przecier pomidorowy,kucharka,kostkę bulionową .
Krok 1 - Bigosik z kabaczka foto
2
Papryki i cebule i wędlinę kroimy w kostkę .Podsmazamy wszystko na oleju i dodajemy do kabaczka .Mieszamy .
Krok 2 - Bigosik z kabaczka foto
3
Doprawiamy pieprzem ,mieszamy i gotujemy jeszcze 10 min .Nie dłuzej ,żeby kabaczek całkiem się nie rozgotował .
Krok 3 - Bigosik z kabaczka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona56 29.09.2011 11:06
fajny przepis
Anna133 27.09.2011 11:24
o tak to jest pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak