Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe budynie Martusi

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń śmietankowy 1 szt.
budyń czekoladowy 1 szt.
kasza manna 2 łyżki
mleko 4 szkl
polewa czekoladowa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe budynie Martusi

Zagotować 1,5 szklanki mleka i dodać kaszę manną - od czasu do czasu zamieszać. Budyń śmietankowy wymieszać w 0,5 szklanki mleka. Do już gotującego się mleka z kaszą dodać budyń i mieszać tak długo aż zgęstnieje. Do przygotowanych szklaneczek wlać polewę do lodów - po krawędzi szklanki wlewamy. Przygotowany budyń śmietankowy/waniliowy wlewamy do szklanki z polewą. Przygotować kolejny budyń - czekoladowy. Poczekać aż całość ostygnie. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 29.04.2013 11:01
pomysłowe, musi byc pycha
plocia 22.02.2013 18:11
Zrób zrób Karolina, nie tylko synuś zje ale i Ty
PaniMISIOWA 11.10.2012 20:23
pyszny deser
smakowita 18.09.2012 18:58
ładnie podane
mala2021 27.03.2012 12:06
super deserek
Adamorek 12.02.2012 17:35
słodko wyglądają
Katarzyna/kate1980 12.09.2011 21:50
ślicznie wyglądają
Karolcia12 05.09.2011 14:32
muszę to zrobić mojemu synkowi
ma-pl 31.08.2011 13:14
Uwielbiam budyń
Emilia22 27.08.2011 10:30
super
agnieszka137 26.08.2011 23:58
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak