Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica wieprzowa z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 2 sztuki
fasolka szparagowa 20 dkg
cukinia 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
szalotki 3 sztuki
czosnek 4 ząbki
oliwa 6 łyżek
sól do smaku
papryka 2 (różne kolory)

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica wieprzowa z warzywami

Cukinię, paprykę i pomidora pokroić w kostkę. Fasolkę oczyścić. Czosnek pokroić w drobniutką kostkę i podsmażyć na oliwie, dodać wszystko oprócz pomidora, smażyć razem przez chwilę. Dodać pomidora. Podlać odrobiną wody, przyprawić, dusić pod przykryciem 5 minut. Polędwiczki oprószyć solą i pieprzem, podsmażyć na oliwie, dodać do warzyw. Dusić razem do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna138 09.01.2012 18:50
świetny przepis
Margo1 05.10.2011 09:07
pyszne
Iwusia 04.09.2011 21:09
zapowiada się smakowicie
aniapetr 04.09.2011 19:58
brzmi smacznie ;-)
dana2 03.09.2011 20:46
super
dana2 02.09.2011 21:09
fajny przepis
eduszo
eduszo 30.08.2011 21:27
Pyszne musi byc.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak