Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fetą w sosie miętowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

feta 25 dag
ogórek sałatkowy 1 szt
cebula czerwona 1 szt
melon 1 plaster gruby
mięta 1 pęczek
oliwa 3 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fetą w sosie miętowym

Miętę opłukujemy, osuszamy i odrywamy listki. Kilka listków odkładamy do dekoracji a resztę kroimy w cienkie paseczki.Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny, dodajemy sól, pieprz, posiekaną miętę i delikatnie ale dokładnie mieszamy.Ogórek kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w talarki a następnie rozdzielamy na pierścienie.Melona kroimy w kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki, polewamy sosem miętowym, mieszamy i odstawiamy na 15 min.Przed podaniem dekorujemy listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak