Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

błyskawiczny barszcz czerwony

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 1 plaster
barszcz gotowy w kartonie
czosnek 1 ząbek
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżka
miód 1 łyżka
sól
pieprz
Bulion grzybowy 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: błyskawiczny barszcz czerwony

W garnku gotujemy szklankę wody wkładamy plasterek szynki lub innej wędzonki i kostkę bulionu gotujemy przez kilka minut,następnie wlewamy barszcz ok litra i doprawiamy do smaku czosnkiem majerankiem, odrobiną cukru lub miodu,sokiem z cytryny pieprzem i w razie potrzeby solą.Podgrzewamy ale nie gotujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 12.12.2011 00:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak