Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz grecki z fasolką

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 60 dag
pomidor 3 szt
cebula 1 szt
ziemniaki 75 dag
fasolka szparagowa 15 dag
papryka 2 szt
keczup 2 łyżki
olej 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz grecki z fasolką

1. Mięso pokrój w kostkę i zrumień ze wszystkich stron na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na pozostałym oleju. Dołóż mięso, przypraw solą i pieprzem. Duś ok 45 min.
2. Ziemniaki obierz, fasolkę oczyść. Warzywa ugotuj w posolonej wodzie. Papryki oczyść, strąki potnij na spore kawałki.
3. Do mięsa dodaj ziemniaki i fasolkę, pokrojone pomidory i paprykę oraz keczup. Duś jeszcze 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eduszo
eduszo 29.08.2011 16:13
Kiedyś coś podobnego jadłem,super.
agnieszka214 29.08.2011 06:08
apetyczny pomysł
Krystyna32 28.08.2011 00:21
pyszne
szyba 26.08.2011 20:24
świetny przepis
aginaa 26.08.2011 19:59
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak