Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwaszone pomidory

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

małe pomidorki 2 kg
sól 10 dkg
czosnek 2 ząbki
korzeń chrzanu kawałek
liście czarnej porzeczki
Majeranek suszony Prymat
koper świeży

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaszone pomidory

Pomidory dokładnie umyć,osaczyć
ułożyc na liściach czarnej porzeczki w wyparzonych wekach.
dodac czosnek,kawałek korzenia chrzanu ,koper i majeranek.
1,5 litra wody zagotowac z solą,zalac pomidory i zamknąć słoje.
Trzymac dwa dni w temperaturze pokojowej a potem przenieść w chłodne miejsce.
gdy dobrze ukisną mozna je pasteryzować 15 min. w temperaturze 85 stopni.
Doskonały dodatek do potraw miesnych,sosów i zup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 15.05.2012 23:49
ciekawe
Mariposas 02.12.2011 15:50
bardzo ciekawy przepis
traktorek 01.01.2011 13:49
kiszone to dla mnie duża nowość
marta0906 05.11.2010 21:37
coś nowego:)
etka 26.10.2010 10:51
Jadłam kiedyś kiszone pomidory z Białorusi, nie przypadły mi do gustu, ale pewnie to kwestia przyzwyczajenia do nowości ;)
eli_555 04.10.2010 22:06
pychotka
gacopierz23 10.07.2010 09:40
tego nie znałam spróbuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak