Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z natką upieczony na ryżu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 2 ćwiartki
ryż 200 gram
natka pietruszki 1 pęczek
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
gałka muzkatołowa

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z natką upieczony na ryżu

Ryż gotujemy wg wskazówek na opakowaniu, ugoowany i odcedzony przesypujemy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego odrobiną oleju. Posypujemy świeżo startą gałką muszkatołową.
Kurczaka dokładnie myjemy i nacieramy mieszanką przypraw do kurczaka. Kładziemy na ryżu, na wierzchy układamy natkę pietruszki.
Pieczemy w przyjrytym naczyniu żaroodpornym w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 60 minut, potem odkrywamy naczynie i pieczemy jeszcze przez ok 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak