Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowy deser jeżynooki.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser biały
jabłko
jogurt naturalny

Przepis i sposób przygotowania na: Serowy deser jeżynooki.

Składniki:
* * 1 duże twarde jabłko
* * 20 dag białego sera (ja miałam typowo wiejski,słabo odciśnięty)
* * 2 duże łyżki jogurtu naturalnego (jeśli ser jest suchy zwiększyć ilość)
* * 16 g cukru waniliowego
* * 2 łyżki wody
* * kilka kropel soku z cytryny
* * jeżyny i muesli do dekoracji

Jabłko obrać,wykroić gniazda nasienne.Pokroić w kosteczkę i skropić sokiem z cytryny.Wsypać cukier waniliowy ,podlać wodą i podgrzewać na małym ogniu.Co jakiś czas mieszać. Ser rozgnieść widelcem lub zmiksować.Dołożyć jogurt naturalny,wymieszać. Lekko podgotowane jabłka (ale nie rozgotowane), dołożyć wraz z sokiem do sera i dobrze wymieszać.Rozłożyć do pucharków. Z jeżyn zrobić oczy a z muesli nos i brwi.Usta zrobiłam z suszonych wiśni.Można jeść ciepły lub wystudzić. Deser nie jest przesłodzony a na prawdę smaczny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smerfetka79 06.08.2012 20:39
mojemu mężowi by smakowało:))
misia53 12.12.2011 22:57
oj, chodzi za mną ten deserek......
Izka192 01.11.2011 17:22
wygląda bardzo apetycznie
Dorota59 29.08.2011 21:56
pychotka
Iwusia 26.08.2011 23:39
bardzo ciekawy :D
artur7 26.08.2011 21:00
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak