Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka cytrynówka.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryny
spirytus
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka cytrynówka.

Składniki:
* * 1 kg cytryn
* * 2 szklanki cukru
* * 5 szklanek letniej wody
* * 1 l spirytusu

Sparzone wrzątkiem cytryny przekroić na pół. Cukier rozpuścić w gorącej wodzie.Przestudzić.Wlać wraz wodę i spirytus do cytryn,zakręcić i odstawić na kilka godzin.Zlać ,przecedzić i można podawać.Najlepiej schłodzoną. Im dłużej postoi tym lepiej,ale z pewnością po kilku godzinach czy następnego dnia jest dobra do picia , łagodnie się ją pije i jest smaczna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kejt2 26.08.2011 12:17
Na pewno jest pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak