Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klops z nadzieniem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 2 kg
sól
pieprz
cebula 1 szt
czosnek 1 szt
kajzerka 3 szt
jajko 5 szt
przyprawa do potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: klops z nadzieniem

Kroki postępowania

1
mięso 1,5 kg mielimy a pozostała częśc nacieramy pozostawiamy na 3 godz
Krok 1 - klops z nadzieniem foto
2
doprawiamy do smaku wyrabiamy
Krok 2 - klops z nadzieniem foto
3
do deki dajemy część mięsa i na to nakładamy natartą łopatke na wierzch dajemy pozostałe mięso
Krok 3 - klops z nadzieniem foto
4
pieczemy w piekarniku ok 1 godz
Krok 4 - klops z nadzieniem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 26.08.2011 17:43
taki klops to jest klops!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak