Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczkowe śledzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Liść laurowy suszony Prymat 4
cukier 1 łyżka
ocet 125 ml
cebula biała 1 szt
cebula czerwona 1 szt
buraki czerwone ugotowane 5 szt
majonez 6 łyżek
szczypiorek usiekany 4 łyżki
koper świeży usiekany 4 łyżki
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 ziarna
Goździki całe Prymat 4 ziarna
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarna
matijasy 8 płatów

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczkowe śledzie

Filety płuczemy i kroimy na niewielkie romby o długości 4 cm.
Przyprawy z cukrem i sola gotujemy w szklance wody.
Dolewamy ocet.
Studzimy i zalewamy śledzie wraz z pokrojoną w piórka cebulą .
Tak przygotowane wsadzamy na całą noc do lodówki.
Na drugi dzień ugotowane buraki ścieramy na tarce o grubych oczkach.Układamy najlepiej w szklanej salaterce po kolei warstwami majonez, śledzie z cebula , buraki, majonez i tak do wyczerpania składników.
Wierzch sałatki dekorujemy posiekanym szczypiorkiem i koperkiem.
Podajemy schłodzoną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 05.03.2014 09:47
świetny pomysł
Grażyna13 24.09.2013 20:24
Pycha, moje smaki :)
Motorek 09.06.2013 20:11
fajny pomysł
kuklik 26.03.2013 17:30
bardzo efektownie muszą wyglądać
Dorota59 05.01.2013 14:30
fajne
Zoso 04.07.2012 22:39
smaczny śledzik
Anna133 24.11.2011 13:16
nie ma to jak swojskie śledzie własnej roboty ;)
Anna133 24.11.2011 13:16
nie ma to jak swojskie śledzie własnej roboty ;)
ben-ka 03.09.2011 07:50
lubię takie połączenie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak