Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filet w panierce serwowej

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser ementaler
mąka
filet z kurczaka
przyprawy
jajko
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: filet w panierce serwowej

fileta przekrajamy w poprzek by mieć cienkie kawałki , bez rozbijania doprawiamy najlepiej jasnymi przyprawami , czyli sól , vegeta ( choć ja nie używam jestesmy uczuleni na glutaminian sodu ) jasny pieprz , obtaczamy w mace , w jajku roztrzepanym a następnie w startym żłółtym serze wymięszanym z mąką i wrzucamy na wrzący tłuszcz głęboki ( jak frytki ) pieczemy chwilę ok 3 min i gotowe :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 09.04.2013 07:45
bardzo oryginalne
lolajna7 02.03.2012 16:03
super
Sylwia56
Sylwia56 09.12.2011 12:17
pycha
ewaa 12.09.2011 21:17
super
Anna133 26.08.2011 08:39
jeśli mięsko obtoczymy w czeronej przyprawie np, papryka to po upieczniu bedzie wyglądać na przypalone , jeśli to nie będzie wam przeszkadzało to oczywiście można :)
Anna133 26.08.2011 08:38
panierka rewelacja , dla wszystkich miłośników nie typowych smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak