Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka obiadowa pekińsko-ogórkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek kiszony 3 szt
ogórek zielony 2 szt
cebula biała 1 szt
majonez
śmietana
sól do smaku
ogórek 3 szt
kapusta pekińska 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka obiadowa pekińsko-ogórkowa

Kapustę kroimy w paseczki .Ogórka zielonego obieramy i ścieramy na tarce duze oczka . Cebule siekamy drobno. Ogórka kiszonego i korniszony ścieramy na tarce duze oczka .Wszystkie składniki razem mieszamy .Do majonezu ok 2 łyżki dodajemy śmietaną ok 4 łyżek .Mieszamy .dodajemy do kapusty z ogórkami . Można dosolić do smaku .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 26.08.2011 07:29
Ozdabiamy natka i plasterkami ogórka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak