Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem miodowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 0,5 kg
kiwi 8 sz
cukier 0,75 kg
sok z cytryny 1 łyżka
woda 1 szklanka
jabłko winne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem miodowy

Jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne a miąższ kroimy w cienkie plastry. Kiwi obieramy i drobno kroimy. Do rondla wlewamy przegotowaną wodę, dodajemy miód i cukier i podgrzewamy często mieszając do czasu aż cukier się rozpuści. Dodajemy pokrojone owoce , sok z cytryny i gotujemy na małym ogniu przez ok. 30 min , do czasu aż masa zgęstnieje.Przekładamy do słoików.Ja dla pewności pasteryzuję 15 min w temp. 90-95 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 13.03.2013 11:02
bardzo ciekawy pomysł na inny dodatek do porannych bułeczek
aacaac 20.11.2011 08:13
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak