Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smalec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 1 kg
boczk wędzony 1/2 kg
cebula 2 szt
czosnek 4 ząbki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: smalec

Do garnka wkładamy słoninę i boczek zmielony.Wytapiamy.Cebulę zrób na pół z czosnkiem dodaj pod koniec aż cebula będzie złocista.Dodaj sól do smaku.Przelej do kamionki lub słoika.Czekaj do wystygnięcia.Najlepsze z ogóreczkiem kiszonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 11.06.2013 09:07
Bardzo lubię taki domowy
kate.500 03.01.2012 21:57
domowy najlepszy
junox 24.12.2011 02:32
bardzo lubię
Wacław 19.12.2011 14:54
swojski najsmaczniejszy !
Justyna Jussstiii 05.10.2011 11:02
super
MAŁY 14.09.2011 14:19
pysznie
halina17 09.09.2011 17:38
smaczny
smakoszek 30.08.2011 18:19
super taki smalczyk
Kopiko1983 27.08.2011 19:20
Super, super, super
IZABELA29 27.08.2011 09:39
lubie taki swojski
ben-ka 27.08.2011 09:13
wczoraj kupiłam i słoninę i boczek - będzie smalczyk palce lizać:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak