Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z czerwonych borówek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 0,5 kg
woda 3 szklanki
borówki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z czerwonych borówek

Borówki myjemy, odsączamy na sicie i przekładamy do słoików. Wodę zagotowujemy z cukrem i gorącym syropem zalewamy owoce. Zakręcamy. Pasteryzujemy 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 25.08.2011 20:18
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak