Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki z indyka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś indycza 0,80 kg
jajko 2 szt
sok z cytryny 2 łyżki
pieprz
sól
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,30 kg
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki z indyka

Mięso pokroić na dość cienkie i długie plastry. Natrzeć przyprawami i skropić sokiem z cytryny. Na środku każdego paska zrobić 2-3 centymetrowe nacięcie i przewinąć jak faworki. Jajka roztrzepać widelcem, obtaczać w bułce i kłaść na rozgrzany olej. Usmażyć z obu stron

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 02.04.2012 07:24
fajny przepis
Margo1 03.09.2011 20:49
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak