Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Solone Migdały

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

białko 1 sztuka
migdały 200 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Solone Migdały

Nagrzać piekarnik do 200 stopni. W misce ubić białko na sztywną pianę. Wrzucić migdały do piany i starannie wymieszać. Przełożyć mieszaninę na blachę i rozprowadzić równo tak, żeby migdały tworzyły jedną warstwę. Posypać sola i piec ok 15 minut, aż piana i sól się przypieką. Odstawić aby ostygły. Podawać w miseczce wraz z innymi przekąskami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak