Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gyros

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 0,50 kg
cebula 1 szt
przyprawa gyros 1 op.
papryka czerwona 1 szt
kukurydza 1 puszka
śmietana 0,50 l
zupa cebulowa 1 opakowanie
olej do smażenia
papryka żółta 1 szt
papryka zielona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gyros

Mięso myjemy, kroimy w kostkę, cebulę również, razem smażymy do miękkości. Wsypujemy przyprawę gyros, mieszamy i odstawiamy na około godzinę. Papryki myjemy, przekrawamy i usuwamy gniazdka nasienne, a miąższ kroimy w kostkę i lekko podsmażamy. Miękkie mięso i paprykę przekładamy do garnka. Dodajemy osączoną kukurydze oraz śmietanę i gotujemy około 5 minut. Zupę cebulową gotujemy wg. przepisu na opakowaniu, wlewamy do garnka z zupą mięsną mieszamy i gotujemy około 10 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 03.09.2011 20:50
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak