Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka ze śliwkami i galaretką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki 50 dag
galaretka wiśniowa 1
jabłka 50 dag
galaretka cytrynowa 1
sok wiśniowy 250 ml
cytryna 1 szt
cukier 5 łyżki
herbatniki 3 paczki
kremówka 30 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
cukier waniliowy 1

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka ze śliwkami i galaretką

Śliwki wydrążamy z pestek.
Zalewamy sokiem ,dodajemy łyżkę cukru i gotujemy 3 minuty.
Połowę śliwek wyjmujemy
.Resztę gotujemy jeszcze następne 3 minuty.
Zestawiamy i wsypujemy galaretkę wiśniową ,miksujemy i studzimy.
Formę keksowa wykładamy folią.
Wlewamy galaretkę ,rozkładamy resztę śliwek.
Studzimy.
Kremówkę ubijamy z łyżką cukru i cukrem waniliowym.
Mieszamy z żelatyną rozpuszczoną w małej ilości wody.
Na galaretce układamy warstwę herbatników, zalewamy śmietaną i nakrywamy herbatnikami.
Wstawiamy do lodówki.
Jabłka kroimy, kropimy sokiem z cytryny.
Dodajemy resztę cukru i pół szklanki wody.
Gotujemy na papkę .
Wsypujemy galaretkę cytrynową ,miksujemy i studzimy.
Wlewamy do formy i chłodzimy przez noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 29.01.2014 13:20
fajny deserek
Grażyna13 09.06.2013 20:58
Pycha, moje smaki :)
Motorek 14.12.2012 08:46
smaczne
romanrafal
romanrafal 12.07.2012 18:28
podoba mi się przepis
caralajna 07.03.2012 22:21
mniam
bami 15.11.2011 22:46
Apetyczny deser :)
ben-ka 03.09.2011 07:39
pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak