Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z ketchupem

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet solony 0,50 kg
cebula 0,50 kg
olej 6 łyżek
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
ziele angielskie 5 ziaren
cukier do smaku
ketchup pikantny 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z ketchupem

Cebulę pokroić w pół plastry, poddusić na oleju. Do cebuli dodać liść laurowy, ziele angielski, pieprz, cukier, gdy cebula będzie szklista- dodać ketchup. Śledzie pokroić przekładać warstwami z wystudzoną cebulą. Podawać za kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mikrusiak 25.08.2011 20:04
hm... ciekawe...:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak