Filet cielęcy po marszałkowsku

Filet cielęcy po marszałkowsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina bez kości

    50 dag
  • mąka

    2 dag
  • tłuszcz

    wg uznania
  • rum

    25 ml
  • orzechy włoskie

    3 dag
  • sól

    wg uznania
  • pieprz

    wg uznania
  • sok z cytryny

    wg uznania
  • brzoskwinie

    20 z kompotu
  • wino białe wytrawne

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Filety przygotować i usmażyć. Orzachy sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, zetrzeć, dodać do filetów razem ze zmielonymi brzoskwiniami, winem i rumem. Dusić około 5 minut, na małym ogniu, doprawić. Podawać z ryżem i sałatą zieloną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (24)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Beata23

18.09.2013 18:29
pyszne danie

Ada-Gaba

21.07.2013 15:15
bardzo lubimy cielęcinkę

Dorota37

24.06.2013 14:59
ciekawy do obiadu super

Dorian

20.03.2013 21:37
pysznosc, ekstra

gacopierz23

15.03.2013 17:18
cielęcina wspaniała tylko szkoda, że taka droga :(

Wacław

04.09.2012 12:35
fajny przepis !

Łukasz15

14.07.2012 11:50
Super

ben-ka

30.06.2012 10:20
cielęciny dawno już nie jadłam.

romanrafal

25.06.2012 16:52
smaczny

Anna169Hosz

25.06.2012 13:07
Interesujące.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat