Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w zalewie

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba 2 kg
jajko 4 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,50 kg
woda 3,5 szkl
ocet 1 szkl
cukier 1 łyżka
sól 1 łyżka
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w zalewie

Ryby otoczyć w jajku i bułce tartej, upiec i ostudzić. Cebulę zeszklić dodać Vegetę, dodać przecier pomidorowy i wymieszać z ugotowaną zalewą zalewą. Tak przygotowaną zalewą przekładać ryby w słoju i odstawić na 24 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak