Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty włoskiej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 2 kg
buraki 2 kg
cebula 0,40 kg
ocet 1 szkl
woda 1 szkl
cukier 1 szkl
sól 1.5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty włoskiej

Kapustę poszatkować i obgotować 10 min. w osolonej wodzie. Buraki ugotować i zetrzeć na grubej tarce. Cebulę pokroić w kostkę i zasolić około 1 godziny. Wszystko razem wymieszać łącznie z zalewą na misce i wkładać do słoików. Pasteryzować 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 24.05.2012 12:43
ciekawa sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak