Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koreczki chińskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 3,5 kg
olej 6 łyżek
ocet 2 szlanki
cebula 3 sztuki
curry 10 dag
sól 5 łyżek
cukier 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Koreczki chińskie

ogorki pokroić w kawałki około 1,5 - 2 cm i posypać 5 łyżeczkami soli. Odstawić na noc. Odlać sok , dodać 3 pokrojone cebule i 10 dag curry.
6 lyżek oleju , 3 szklanki cukru i 2 szklanki octu zagotować , zalać zalewą ogórki , wszystko wymieszać i nakładać do słoików. Pasteryzować 7 minut.

Dodawać do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 15.04.2013 11:59
bardzo dobre też takie robie
wiola333 26.07.2012 19:50
mniam
eeee 07.06.2012 13:35
Uwielbiam też robie co roku
Tika4444 24.03.2012 16:30
super ogóreczki
Tika4444 24.03.2012 16:30
super ogóreczki
Magdalena1110 03.03.2012 15:52
fajne
Natalia40 02.01.2012 23:08
extra
junox 12.12.2011 17:05
świetnie wyglądają
berys18 03.12.2011 10:29
fajne koreczki
mic 27.10.2011 22:39
niowosc!!
Wacław 07.10.2011 16:02
fajne , prosze o słoiczek !
Ewelina47 06.09.2011 20:40
w końcu wszystko mamy z chin hi :)
Emiliozo 26.08.2011 17:39
superowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak