Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z zielonym makaronem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinakowe tagiatelle 500 g
por 1 sztuka
seler naciowy 4 gałązki
pierś z kurczaka 1 sztuka
pomidory suszone w zalewie kilka sztuka
czosnek 2 ząbki
pieprz
oregano
oliwki zielone 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z zielonym makaronem

makaron ugotować wg wskazówek na opakowaniu.
Pierś z kurczaka umyć i pokroić w kostkę, doprawić do smaku solą ziołową i pieprzem i wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem (można użyć oliwy z pomidorów w zalewie). Smażyć chwilę, w tym czasie sukcesywnie dorzucać warzywa, czosnek obrać i pokroić w cieniutkie plasterki- dorzucić na patelnię, selra i pora dokładnie umyć i drobno pokroić, dorrzucić na patelnię. Zamieszać i dodać pokrojone w plasterki oliwki i na sam koniec pokrojone na kawałki pomidory, doprawić do smaku solą ziołowa, pieprzem i oregano. Dorzucić ugotowany makaron i dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 21.02.2012 14:37
pycha
pawel6 26.08.2011 15:28
Patrząc na fotografię robię się głodny.... Super przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak