Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka po bretońsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1 kg
kiełbasa podwawelska 1/2 kg
lencz 30 dag
boczek wędzony 15 dag
cebula
czosnek
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
koncentrat pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka po bretońsku

Kroki postępowania

1
fasolę wypłukać,zalać zimną wodą na noc,następnego dnia zlać wodę w której moczyła się fasola,dodać ziele i liść postawić na ogniu,gotować 2 godziny
Krok 1 - fasolka po bretońsku foto
2
cebulę posiekać z czosnkiem,boczek i wędliny pokroić w kostkę,podsmażyć
Krok 2 - fasolka po bretońsku foto
3
dodać wędliny do garnka z fasolą,wrzucić 1 łyżkę estragonu
Krok 3 - fasolka po bretońsku foto
4
dodać słoik koncentratu,z 1 łyżkę mąki i odrobinę wody wymieszać w kubeczku,zagęścić fasolkę
Krok 4 - fasolka po bretońsku foto
5
pogotować jeszcze 10 minut,wyłączyć.
Krok 5 - fasolka po bretońsku foto
6
rozlać do miseczek
Krok 6 - fasolka po bretońsku foto
7
ponieważ wędliny są wystarczająco słone nie solę już fasolki.
Krok 7 - fasolka po bretońsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 03.05.2014 14:24
dzisiaj robię
Marzena34 12.11.2012 17:29
lencz to taka wędlina,mielonka
pacpaw 06.11.2012 17:58
co to jest lencz?
m1monika 27.05.2012 11:59
bardzo lubię
caralajna 24.03.2012 21:19
dawno nie jadłam
Tika4444 20.02.2012 12:37
pyszne danie
Dorota59 02.01.2012 09:24
bardzo lubię
joanna77 03.09.2011 21:56
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak