Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół mojej mamy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kura rosołowa 1 sztuka
marchewka 4 sztuki
por 3 liście
seler korzeniowy 15 dkg
pietruszka korzeń 2 duże sztuki
przyprawa do zup w płynie wg uznania
sól do smaku
natka pietryszki

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół mojej mamy

Kurę umyć, przełożyć do garnka, zalać wodą i zagotować na małym ogniu. Gotować ok. 1 godzinę. Dodać obrane i pokrojone w plasterki marchewki i pietruszki, trochę soli, przyprawę w płynie, liście pora i obrany i pokrojony w kostkę seler. Całość gotować do miękkości na bardzo małym ogniu, żeby rosół był klarowny. Doprawić na końcu solą lub przyprawą w płynie. Podawać z makaronem posypany posiekaną natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 02.12.2011 22:27
mniam
Marlena/Kinia 20.10.2011 17:33
mój ulubiony, Twoja mama zasługuje na głos!
novita23 30.08.2011 13:41
pyszny
Weronika_eM 27.08.2011 22:32
też lubię taki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak