Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki z ryżem i rukolą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurki 20-30 dkg
cebula 1/2 dużej sztuki
ryż 1/2 torebki
rukola 40 gram
olej do smażenia
chili 1/2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 2 łyżeczki
papryka 1 (płatki)
serek śmietankowy 120 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki z ryżem i rukolą

Kroki postępowania

1
Kurki oczyścić, dowolnie pokroić, usmażyć na oleju.
Krok 1 - Kurki z ryżem i rukolą foto
2
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju.
Krok 2 - Kurki z ryżem i rukolą foto
3
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Dodać go do cebuli. Dodać do niej również płatki papryki, chili, kurki i serek. Wymieszać.
Krok 3 - Kurki z ryżem i rukolą foto
4
Dodać rukolę i zamieszać. Jak tylko liście sałaty lekko zwiędną, zdjąć z gazu.
Krok 4 - Kurki z ryżem i rukolą foto
5
Przełożyć na talerze, posypać wiórkami masła.
Krok 5 - Kurki z ryżem i rukolą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 26.03.2013 23:23
Ciekawe połączenie. Z chęcią bym zjadła.
Weronika_eM 26.08.2011 22:39
fajny przepis
Jolanta_P-S 25.08.2011 20:38
Fajna propozycja. Moje kurki czekaja na jutrzejszy dzień.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak